MİLLİ DENİZALTI İÇİN ASELSAN GÖREVE HAZIR

Tuğamiral Mehmet Sarı başkanlığında Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü ve MİLDEN Dizayn Proje Ofisi yetkililerinden oluşan heyet ASELSAN’ı ziyaret etti.

MİLDEN projesinin önemi ve ASELSAN’ın olası katkılarının görüşüldüğü toplantıda, heyete denizaltı donatımına ilişkin mevcut yeteneklerimizin yanısıra MİLDEN özelinde yürütülen çalışmalarımız arz edildi.

ASELSAN’ın bu önemli projede azami millileştirme hedefiyle uyumlu olarak optik, akustik ve elektromanyetik tüm sensör ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerine ilaveten uydu dahil entegre muhabere sistemleri, seyir sistemleri, öz savunma sistemleri ve ana tahrik sistemlerini içeren geniş bir milli donatım çözümü yetkililere sunuldu.

Türkiye’nin lider savunma sanayi şirketi olan ASELSAN’ın bulunduğu konumun yüklediği sorumluluğa uygun şekilde MİLDEN tasarım sürecinde her türlü desteği vermeye hazır olduğu ifade edildi.

Heyete ASELSAN’ın denizaltı donatım yetenekleri ve ürünleri yerinde gösterilerek bilgi verildi.

ASELSAN Türkiye’nin ilk milli denizaltısı için mevcut çözümlerini geliştirme ve yeni yetenekler oluşturma yönünde üst düzey motivasyona sahip şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Son Eklenen Haberler